8. syyskuuta 2013

puksulla ja vähän mantalla:)

moi en oo nyt taaskaan kirjoitellu pitkään aikaan...
No eilen meillä oli koulua:( mutta ei sellaista ´normaalia´. Kolme ekaa tuntia oli lukemista ja näyttelimistä. sitten lähdettiin kävelemään ja käytiin kaupassa ja kaksi vikaa tuntia katsottiin pesis peliä yläaste VS lukio ja yläsate voitto:) JEE!!! no koulun jälkeen menin kaverilleni millalle yöksi:) heillä on siis hevosia ja ekaksi mentiin siivoomaan talli ja sitten haettiin hepat sisälle:) Minä ratsastin heidän shettiksellä puksulla<3 ja milla meni mantalla. mentiin aluksi maastoon kävelemääm alkukäyntejä minä menin ilman satulaaja millla satulalla. milla sanoi että ainakun puksu jää jälkeen ravaa manta kiinni mutta innokas poni laukkasi aina kun piti ravata:) Tultiin sitten kentälle ja alettiin laukkaamaan ja mentiin esteitä. hyppäsin puksulla ilman satulaa n.35cm poni oli ihana, yritin myös mennä ilman satulaa 45cm  mutta poni kielti:) hetken päästä vaihdettiin niin että minä menin mantalla ja milla talutti puksua, minä hyppäsin mantalla 70cm ja kivaa oli, mantalla on aika korkea hyppy:) no kohta minä otin taas puksun ja laukkailtiin kentällä ja laitoin myös tässä välissä puksulle satulan. Nyt me hypättiin se 45cm kevyesti yli. Lopuksi lähdettiin vielä maastoon laukkailemaan ja kivaa oli lopuksi loppu käynnit... vietiin hepat talliin varusteet pois ja harjaus. Lopuksi käytiiin niittämässä niille vielä heiniä:) 
    Tänään menin myös puksulla. Mentiin aamulla talliin hepat oli viety  jo aikasemmin ulos ja me siivoltiin talli (mantalla oli ollut hauskaa ja koko karsina oli täynnä kakkaa:DDD)  sitten kävin vaihtamassa ratsastus vaatteet ja haetiin hepat sisälle. Harjailtiiin ne siinä ja laiton puksulle tänään satulan jo tallissa. Mentiin taas alku käynnit maastoon:) poni kyllä laukkasikin jo maastossa:) Tultiin taas kentälle ja ravailtiin hetki ja sitten alettiin laukkaamaan. Innokkaat iitu ja santeri rakensivat meille esterada ja me  mentiin sitä, esteet oli n.30-40cm. Kun olin mennyt n.45min iitu tuli ratsastamaan välillä puksulla. Kun iitu oli ratsastanut otin satulan pois ja hyppäsin vielä ilman satulaa vähän aikaa. Lopuksi mentiin vielä maastoon. Maastossa laukattiin sellainen mäki ylös ja puksu oli ovela ja teki hypyn puskaa ja meni syömään minä tietysti tipun ja olin siellä risukasan päällä:D Milla nauraa mäen päällä kun näki mitä oli käynyt. No sitten vain takaisin selkään ja matka jatkui, puksu teki saman uudelleen mutta nyt en tippunut. Loppu mäki laukattiin sitten hyvin ihan ylös asti:) loppupuolella laukattiin vielä ja mentiin heidän pihan poikki jossa oli sellainen nurmikko suora, poni innostui vähän ja teki pukin ja veti pään  alas, pysähtyi ja rupesi syömään, ja minä valuin kaulan kautta maahan... Sitten mentiin vielä loppu käynnit. Lopuksi vielä pestiin hepat ja laskettiin laitasalle:) Kuvia tästä tulee varmaan ensi postauksessa mutta nyt tuli tälläinen tekstipostaus... Kivaa kumminkin oli:)
Huomenna jo kouluun:( nyt voisin siivota huoneeni ja kattoo maanantain läksyt valmiiks:) Menn muuten huomenna tallille ja ratsastan lekulla:)

Nyt moikkaaa:)
-Julia-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laita kommettia?:3